Mesajı Okuyun
Old 27-08-2020, 18:17   #3
guney1988

Alıntı:
Yazan av.murat kılıç
Merhaba

Örnek olarak X bankasının müşteri ile yaptığı sözleşmenin feshi maddesinden alıntı aşağıda yer almaktadır. Diğer bankaların da sözleşmeleri aşağı yukarı bu şekildedir. Bankalar ticari kuruluşlardır; müşteri ile imzalanan sözleşme gereğince sözleşmeyi her zaman feshedebilecekleri görülmektedir.

Banka ile imzaladığınız sözleşmeyi incelemenizi öneriyorum. Bankanın sözleşme dışı hareketlerinden zarar görmüşseniz tazminat davası açabileceğinizi düşünüyorum ancak açtığınız davada sözleşmenin devamına karar verilemeyeceğini düşünüyorum.

Üstad Merhabalar
Bankalar pek tabi müşteri seçme hakkına sahiptir. Ancak burada herhangi bir idari veya cezai soruşturma, tedbir olmadığı halde bloke ve kapama yapılıyor.
Bankanın her ne kadar müşteri seçme hakkı da olsa sözleşmeyi feshetmek istese de bildirim ve haber vermeden bu işlemleri yapamaz. Müvekkil ticari bir işletme ve çalıştığı tek banka idi bu banka. Şirket yetkilisi havale yapmak istediği sırada bankanın mobil uygulamasına giremeyince şubeyle görüşüp bloke ve kapama işlemlerinden ancak haberdar olmuş. başka bir banka ile anlaşıp orada maaş hesabı, çek hesabı, şirket hesabı açtırana kadar da tüm finansal faaliyetleri durmuş. Yapılan işlemin iptalini istememdeki amaç ise bu bankadan önce çalışılan banka da aynı uygulamayı yaparak mağduriyet yaratmış, bu durum silsile halinde diğer bankalarla devam ederse şirketin finansal işlemlerinin tamamen durması anlamına gelecek. Sistematik bir şekilde şirket faaliyetleri haksız fiillerle sonlandırılmaya çalışılıyor.