Mesajı Okuyun
Old 22-08-2020, 08:16   #2
av.murat kılıç

Merhaba

Örnek olarak X bankasının müşteri ile yaptığı sözleşmenin feshi maddesinden alıntı aşağıda yer almaktadır. Diğer bankaların da sözleşmeleri aşağı yukarı bu şekildedir. Bankalar ticari kuruluşlardır; müşteri ile imzalanan sözleşme gereğince sözleşmeyi her zaman feshedebilecekleri görülmektedir.

Banka ile imzaladığınız sözleşmeyi incelemenizi öneriyorum. Bankanın sözleşme dışı hareketlerinden zarar görmüşseniz tazminat davası açabileceğinizi düşünüyorum ancak açtığınız davada sözleşmenin devamına karar verilemeyeceğini düşünüyorum.

Alıntı:
(b) Banka, Müşterinin yükümlüklerini yerine getirmemesi, kimlik bilgilerinin yeterliliği ve doğruluğu konusunda şüphe duyulması nedeni ile yürürlükteki mevzuat tahtında yapılması gereken kimlik tespiti ve teyidinin yapılamaması, sözleşmeye konu işlem, ürün ve hizmetlerden doğan borçlarını ve Bankaya olan başkaca borçlarının ödememesi, Banka tarafından diğer bir işlem nedeniyle takibe alınması,üçüncü kişilerce yasal takibe maruz kalması, iflasının talep edilmesi, iflasının ertelenmesi, iflas etmesi,konkordato talep etmesi, yürürlükteki mevzuata aykırı bir davranışta bulunması, bankacılık hizmetlerini kötüye kullanması, Banka tarafından hizmet verilmesini tahammül edilemeyecek derecede zorlaştırması,Banka birimlerinde huzur bozacak davranışlarının süreklilik arz etmesi veya Sözleşme konusu ürün,hizmet, hesapların son işlem tarihinden itibaren en az bir yıl süre ile kullanılmaması ve bakiyenin Banka tarafından belirlenmiş asgari bakiyenin altında kalması halinde ve ayrıca sayılanlarla sınırlı olmaksızın haklı herhangi bir nedenle bildirimde bulunarak Sözleşmeyi tek yanlı olarak feshedebilecektir.