Mesajı Okuyun
Old 16-07-2020, 00:12   #1
av.b-özkul

Varsayılan Kamulaştırmasız El Atma - 89/1 Birinci Haciz İhbarnamesine Yapılan İtirazın İptali

Merhabalar,

Dosya borçlusuna ait hisseli bir taşınmazın tamamı 2005 yılında belediye tarafından yol ve park haline getirilmiş; borçlumuz dışındaki hak sahiplerine ait paylar belediye tarafından kamulaştırılmıştır.

Bizim borçlumuza ait pay üzerinde herhangi bir şerh mevcut olmadığı gibi, bu sebeple şu zamana kadar açılmış herhangi bir dava da bulunmamaktadır. Haricen yaptığım araştırma sonucu belediye kayıtlarında bu taşınmaz nedeniyle borçlumuza ödenen bir paranın da mevcut olmadığını öğrendim (zaten ödeme yapılsaydı tapuda da tescili gerekirdi). Ancak belediye, taşınmaz maliki talep etmedikçe sadece haciz alacaklısının talebiyle herhangi bir ödeme yapılmayacağını belirtti.

Ben de hukuki olarak şu yolu izlemeyi düşünüyorum. Belediye'ye haciz ihbarnamesi gönderip, itiraz etmeleri durumunda da İİK md 89/4 gereği dava açacağım. Hukuken taşınmaz malikinin alacak hakkının belediyece taşınmazın işgali ile doğacağını, bu sebeple muhtemelen yapılacak itirazın haksız olacağından davamın kabul edileceği kanaatindeyim. Bu konuda olumlu ya da olumsuz görüşlerini paylaşan tüm hukukçu arkadaşlara/üstadlara şimdiden teşekkür ederim. Taşınmazın tarafımızca satın alınarak sonrasında belediyeden talep etmemiz dışında alternatif çözüm önerilerine de açığım.