02-07-2020, 17:33
|
|
|
Ben sizin yerinizde olsaydım, ödenmeyen ayların kiraları için 30 günlük icra takibi yapar, 30 gün içinde ödeme olmazsa temerrütten tahliye yoluna giderdim.
Ancak davada tartışmaya girmemek ve davayı uzatmamak adına, covid-19 nedeniyle tahliye sınırlaması getirilen ayları bu takipte istemezdim, onlar için 7 günlük ayrı icra takibi yapar, haciz yoluyla ilerlerdim.
En hızlı tahliye yolunuz bu.
10 yıllık sürenin dolması nedeniyle tahliye veya iki haklı ihtar nedeniyle tahliye için gerekli ihtarları zamanında yaptıktan sonra davayı ancak Ocak 2021'de açabilirsiniz (sözleşme bitim tarihi).
Sözleşmenin dedeye yapılıp sizin kiralayan olmanızın ayrıntılarını yazmadığınızdan yorum yapmak mümkün değil. Dedenin vefatı söz konusuysa, diğer mirasçıların takibe/davaya dahil olmaları veya muvafakat vermeleri söz konusu olabilir. Kiracının sizin şahsi hesabınıza kira ödemesi, kira akdini sizin üzerine aldığınızı ihtarla kiracıya bildirmeniz vs. söz konusu olduysa buna gerek olmayadabilir.
Senetlerin tahliye sürecine hiçbir olumlu katkısı yok (olumsuz katkısı olabilir). Kira borcu zaten birçok durumda yazılı sözleşme bağlı borç oluyor, bunlar için senet alınması çok anlamlı olmuyor. İcra takibine itirazı engellemek için yapılıyor ancak sonrasında kira borcu için takip yapıldığında, senetle ilgili itirazlar süreci daha zorlaştırabiliyor.
|