18-06-2020, 16:12
|
|
|
KMK Otopark sorunu.
Öncelikle tüm meslektaşlarıma selam eder,iyi günler dilerim.Soruma gelince biraz karışık umarım anlaşılabilecek şekilde sade olarak anlatabilirim.
Öncelikle müvekkil ile apartman yönetimi arasında çeşitli problemler oluyor.İşin asli yönetim resmi olarak seçilmiş bir yönetim de değil.İlk kat irtifaki kurulduğunda su abonesi olabilmek için aralarından bir başkan olması gerektiği söyleniyor ve yönetici bu kişi oluyor.Ardından yine başka bir yönetici seçiliyor ama sadece ağzından.Seçilen yönetici süreci sürdürüyor ve siteyle ilgileniyor ama resmi bir karar verilmiş değil.Toplantıda karar defterine de yine ilk kişinin imzası ile toplantılar yapılıyor.Ardından sözde olan yönetici görevi bıraktığını belirtiyor ve whatsap programında ilk yönetici görevi devraldığını söylüyor.Ve iki senedir bu kişi yöneticiliğini yürütüyor.Halen de yönetici sıfatıyla işlemleri yürütmekte.Ancak seçilmiş bir resmi yönetici değil.Yapması zorunlu olan toplantıyı yapmıyor,ibra edilmiyor ve süreci böyle yürütüyor.
Müvekkilin ise asıl problemi aracını garaja yerleştirememesi.Yönetici resmi olarak seçilmemiş olmasına rağmen 19.10.2019 tarihinde toplantı yapıyor ve 6 kişinin imzası ile garaj problemini şu şekilde karar alarak çözüyor;(10 adet bağımsız bölüm mevcut)
- 1 nolu dairenin altındaki garajı X,Y,Z kullanacaktır.2 nolu dairenin altındaki garajı ise A ve B kullanacaktır şeklinde bir karar veriliyor.Bu toplantıdan tabi ki kimsenin haberi de yok.Müvekkil ise 1 nolu dairede oturmakta.Ve kendisine 2 nolu garajı kullanması gerektiği söyleniyor zira (Müvekkil A kişisi),B kişisi ile problemleri var ve B kişisi tek başına garajı kullanmak istiyor.( Bu kararın zaten yok hükmünde olduğunu düşünüyorum zira toplantıyı yapan kişi resmi bir yönetici değil.)
Bu şekilde bu zamana kadar müvekkil aracını garaja sokamıyor.B kişisi ise müvekkilin aracını sokamaması için (2 aracı mevcut) eğer ilk arabasını dışarı çıkaracaksa garajın giriş kısmına kendi aracını sokuyor ve garaja girişi dışarıdan kilitliyor.( B kişisinin 2 aracı mevcut).Veyahut diğer aracını kullanacaksa da kapalı garajın giriş kısmına kendi aracını sokuyor ve arkada bir araçlık daha yer olmasına rağmen müvekkilin aracı sokmasına izin vermiyor.Müvekkil ise buna ilişkin olarak yaklaşık gün gün 90 tane fotoğraf çekmiş ve elimizde mevcut.
Bu durumda ise doğrudan B kişisine dava açıp müdahelenin men'ini mi istemeliyim yoksa öncelikle yönetici atanması ile ilgili bir çaba mı sarf etmeliyim bilemiyorum.B'ye dava açarsam talep sonucu olarak hakimlikten ne istemeliyim.B kişisinin aracının ortak alana müdahelesinin men'i şeklinde bir talep yeterli olacak mıdır?
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
|