27-04-2020, 08:29
|
|
|
Anayasa Mahkemesi'ne Bireysel Başvuru Yapılırken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Saygıdeğer meslektaşlarım, merhaba.
Hapis cezası alan müvekkilim adına Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuru yapacağım ancak örnek bir dilekçe olmadığı için oldukça zorlanmaktayım. Site içerisinde sorularımın birebir yanıtını bulamadım eğer var ise maruz görün. Araştırmaların esnasında konuyla ilgili oldukça tecrübe ve bilgi sahibi meslektaşlarım olduğunu görünce bir başlık açmak istedim, sorularım şu şekildedir:
1. AYM Bireysel Başvuru formunda "Başvuruya Konu Olaylar ve Başvuru Yollarının Tüketilmesine İlişkin Aşamaların Tarih Sırasına Göre Açıklanması" kısmına yalnızca tarih ve o tarihte ne olduğu yazıldığı yeterli midir? Örneğin, 01.01.2020'de tutuklandı, şeklinde. yoksa burada detaya girmek gerekiyor mu?
2. Talep kısmında normal davalarda olduğu gibi "başvurunun kabülüne ve hak ihlallerinin giderilmesine karar verilmesi" gibi bir talep yazılabilir mi?
3. Adli yardım talebinin kabul edilmemesi halinde ne olacaktır? Adli yardım talebi için mahkumiyet kararı ve ihraç kararı yeterli midir?
4. Avukatların evrakları kaşeleyip sunması, evrak asıllarının onaylı suretleri kapsamına girer mi yoksa illa mahkeme kaleminden mi almak gerekiyor? İkinci seçenek çok zahmetli olacak benim için çünkü dosya şehirdışı mahkemesinde.
Şimdiden çok teşekkür ediyorum.
Saygılarımla...
|