27-02-2020, 14:16
|
#1
|
|
İflas Hukuku
Merhabalar Değerli Meslektaşlarım ;
İflas Hukuku ile ilgili size bir sorum olacaktı. Yardımcı Olursanız sevinirim. Ben bir şirketin vekillik görevinin üstlendim. Şirket bünyesinden 10 işçi çıkıp iş davası (Kıdem, İhbar Fazla Mesai vb...)dava açtılar.
İşçiler davacı bende davalı şirket vekili olarak davalara girdim. Bazı dosyalarda tarafıma dava sonunda vekalet ücreti çıktı. Bende Bu vekalet ücretlerini işveren vekili olarak işçiye karşı ilamlı icra takibi yaparak icraya koydum. (2019 Yılının Nisan Ayında takip yaptım Takip kesinleşti.)
Kararda vekalet ücretimi şu şekilde belirtiyor.
''Davalı kendini vekille temsil ettirdiği anlaşıldığından, hüküm tarihindeki yürürlükteki A.A.Ü.T. Gereğince taktiren 1.820,90 TL vekalet ücretinin davacıdan alınarak davalıya verilmesine''
Daha sonra şirket konkordato sürecini başlattı ve bu süreç sonunda Asliye Ticaret Mahkemesi iflas kararı verdi.
Sorum Şu ;
Ben iflas etmiş şirket vekili olarak kesinleşen icra takibine devam edip işçiye karşı olan vekalet ücreti alacağıma devam edebilir miyim yoksa bu alacağımı iflas masasına mı kaydettirmem lazım. ?
Benim düşünceme göre iflas masasına kaydetmeme gerek yok çünkü benim vekalet ücreti alacağım iflas eden şirketten değil , işçi olan şahıstandır.
Sizde değerli düşünce ve görüşlerinizi paylaşırsanız ve bu konu ile ilgili olarak BAM yada YARGITAY kararı paylaşırsanız sevinirim.
Teşekkürler...
|