 |
Alıntı: |
 |
|
|
 |
Yazan Av. Koray ÖZDOĞAN |
 |
|
|
|
|
|
|
Merhabalar,
Konu ile alakalı “ Yargıtay Hukuk Genel Kurulu’nun E. 2011/11-693, K. 2012/88, T. 22.2.2012” kararını incelememizi öneririm. İlgili karar uyarınca fesih beyanı yöneltilmesi ile (fesih haklı da haksız da olsa) tarafların sözleşmeden doğan borçlardan azade olduğunu kabul etmiş HGK. Yine incelemek isterseniz konu ile alakalı İstanbul Barosu Dergisi’nde Prof. Dr. Saba Özmen’in makalesi de bulunmaktadır.
|
|
 |
|
 |
|
Sayın ÖZDOĞAN,
"İlgili karar uyarınca fesih beyanı yöneltilmesi ile (
fesih haklı da haksız da olsa) tarafların sözleşmeden doğan borçlardan azade olduğunu kabul etmiş (...)" şeklinde atıf yaptığınız makaleyi çok merak ettim, açıkçası inanamadım ve buldum.
Burada bir yanlış anlaşılma olmaması için, affınıza sığınarak yazmak zorunda hissettim. Aslında HGK, " (...) fesih beyanı yöneltilmesi ile (fesih haklı da haksız da olsa) tarafların sözleşmeden doğan
borçlardan azade olduğunu (...)"
söylemiyor. "
Fesih haksız ise, karşı tarafın zararını karşılar, ama akitle bağlı tutulamaz" diyor.
Bkz:
http://www.sabaozmen.av.tr/app/view/assets/site_images/pdf_0023_Geerli_Sebebe_Dayanmakszn_Kullanlan_Bozuc u_Yenilik_Douran_Hakkn_Hukuki_Sonular_ve_Yargtay_H ukuk_Genel_Kurulu_Karar_Eletirisi.pdf