Mesajı Okuyun
Old 01-02-2020, 14:51   #1
Enes Talha

Varsayılan 5607 S. Kaçakçılıkla mücadele kanunu m. 3/18' e muhalefet

Sayın meslektaşlarım, öncelikle iyi günler dilerim.

Başlıkta da bahsetmiş olduğum üzere, konuyu biraz daha detaylandırarak sizlerin değerli görüşlerini almak istiyorum.

Müvekkil, 40 paket ve 250'şer gramdan toplam 10 kilo nargile tütünü, 250 paket ''sarma'' olarak tabir edilen sigara ve bu sarma sigaraların makaronlarına ait, 2000 adet bandrol ile merkezi bir yerde rutin bir çevirmede yakalanmıştır.

Asıl sorunumuzu öncelikle dile getirmek istiyorum;
Kendisi atılı suçlamayı kabul etmemekle birlikte, etkin pişmanlıktan faydalanmak istediğini karakol ifadesinde belirtmiş ancak, söz konusu ürünlere ilişkin değer tespit raporu kendisine tebliğ edilmemiştir. Tebliğin ilgili kanun gereğince zorunlu olmadığı hususunu biliyorum, ancak bu duruma ilişkin yargılama evresinde de ödeme yapıldığı takdirde etkin pişmanlık hükümlerinin uygulanmasına yönelik bir yargıtay kararı var mıdır?

Diğer bir husus ise, söz konusu sarma sigaralar herhangi bir sorun teşkil etmemekle birlikte, nargile tütünü kullanım sınırıyla ilgili bir yargıtay kararı var mıdır ? (paketler görünüşte orijinal ve bandrollüdür)

Ve son olarak, makaronlara ait olan ve mükerrer kullanıma esas teşkil edeceği iddia edilen bandrollere ilişkin nasıl bir savunma yapılabilir ?

Sayın meslektaşlarım, sorunumuz bu şekildedir. Sizlerin değerli görüşlerine ihtiyacım olduğunu belirtmekle birlikte, şimdiden teşekkürlerimi sunarım...