Mesajı Okuyun
Old 30-01-2020, 11:15   #9
Adalet1903

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan Admin
Hakimle bu konuyu özel olarak görüşmeden önce kaleme danışmanızı öneririm. Her hakimin yaklaşımını farklı olabiliyor.


İhtilaf konusu durum kira sözleşmesinin fesh edildiği olgusu değil. Bu konuda hem siz, hem karşı taraf şüphesiz ki aynı görüştesiniz. Bu bağlamda feshin sebebi de çok önemli gözükmüyor. Burada asıl ihtilaf konusu feshin zamanı, bir diğer deyişle kira borcunuzun sona erdiği tarih ve bu da zilyetliğin nakli yani anahtarın teslimiyle ilintili. Kira akdi siz haklı nedenle fesh etmiş olsanız dahi, zilyetliği kiralayana teslim edinceye kadar kiradan sorumluluğunuz devam edecekti ve yine anahtar teslim olgusunu yazılı delille ispatlamak zorunda kalacaktınız. Dolayısıyla bu iddianızın herhangi birşey değiştireceğini sanmıyorum.


Peki üstad ben hep asliye hukuk mahkemesi olarak düşünüyoordum ancak sanırım kira borcuna ilişkin olduğu için davayı sulh hukuk mahkemesi'nde açmamız gerekiyor. Dolayısıyla basit yargılama usulü olacak . tanık vs. dinlenmeyecek değil mi ? ev sahibine kira ücreti talebi olduğu aylardan önce anahtarın kendisine teslim edilip edilmediği konusunda yemin teklif etmeye düşünüyorum bu teklifi şekil olarak nasıl yapmalıyız ?

Bir de tedbir talepli olduğu için arabulucuk dava şartı olmaz değil mi ?

Üstad, çok değerli görüşleriniz için tekrar teşekkür ederim , gerçekten iyi bilmediğim konular olduğu için müvekkilimin hak kaybına uğramaması konusunda titiz davranmaya çalışıyorum.