Mesajı Okuyun
Old 29-01-2020, 15:17   #1
keskinbalta

Soru Aynı Olay ve Taraflarla ilgili İki Ayrı Ceza Mahkemesi Kararı?

*Tarafları ve olayı aynı olan bir konuda iki ayrı savcı tarafından iki ayrı iddianame düzenlenmiştir. İki ayrı savcılıkta ve asliye ceza mahkemesinde soruşturma ve kovuşturma yapılmış ve kararlar verilmiştir. Aynı konuda iki farklı asliye ceza mahkemesinin birbirine zıt iki ayrı gerekçeli kararı var. İkinci soruşturma ve kovuşturmayı, karar verildikten sonra müvekkilden öğrendim. Muhtemelen sanırım kendisi aynı dosyaya girdiğini zannedip beni haberdar etmemiş.

*İlk iddianamede müvekkilim basit yaralamadan ve hakaretten müşteki; yine hakaret ve basit yaralamadan şüpheli.
*İlk Yargılama sonunda müşteki sanıklar müvekkil ve karşı taraf karşılıklı hakaretten vs. beraat ettiler.
*Müvekkil basit yaralamadan ceza aldı HAGB verildi. (Aleyhimize.)
*Müvekkilin kendi aldığı HAGB'sine itirazı sonucu Ağır Ceza Mahkemesi olayın esasına girip beraat kararı verilmesi yönünde gerekçe ile HAGB kararını kaldırdı. Bu karar lehimize.
*Ben de vekil olarak karşı tarafın beraat kararına karşı istinafta bulundum ve henüz istinaf süreci devam etmekte.

*İkinci iddianame de ilk iddianameden yaklaşık bir ay sonra düzenlenmiş ve müvekkil müşteki için kasten yaralamadan takipsizlik, karşı taraf için görevliye hakaret ve görevliye karşı kasten yaralamadan cezalandırma talep edilmiştir.
*İkinci yargılamada dava, ilk yargılayan mahkemenin dosyasından yaklaşık bir ay sonra açılmış.
*Karşı yan sanık kamu görevlisine hakaret ve basit yaralamadan adli para cezası alıp HAGB almıştır. Bu karar lehimize. Karar ilk dosyanın kararından yaklaşık bir ay sonra verilmiş.

*İkinci dosyadan yeni haberdar oldum ve lehimize bir karar olduğu için ne yapmam gerektiği konusunda tereddüt içindeyim?

*Nasıl bir yol izlemeliyim?
*Bir avukat olarak yükümlülüklerim neler?

Umarım anlatımım karışık olmamıştır.