|
|
|
|
Merhaba,
Müvekkil ltd şirketinin alacaklı olduğu senetler çerçevesinde yaptığımız icra takibinde haczedilecek mal bulamadık ve borçlu aş nin şirketi usülsüz terk ettiğini öğrendik.
Müvekkil şu anda kendi ltd şirketini isfisah ettiriyor. Şirket kapandıktan sonra taraf ehliyeti açısından sorun yaratabilir diye düşünüyorum. Alacakları için neler yapılabilir acaba?
Konunun şahış şirketine bakan yönüyle bir konu açılmış ama yeterli cevabı bulamadım: https://www.turkhukuksitesi.com/showthread.php?t=37038
|
|
 |
|
 |
|
Şirket sicilden terkin edilirse, önce ihya davası açıp, karar verildikten sonra tekrar sicile kaydettirip sonra başkalarından alacağı varsa onlardan tahsiline gidilebilir.
ancak neden şirketin terkinini bekliyorsunuz onu anlayamadım.
Şirket yetkililerinin sorumluluğu noktasında :
https://www.turkhukuksitesi.com/show...18&postcount=3 adresinde verdiğim cevap da işinize yarayabilir.