Mesajı Okuyun
Old 20-11-2019, 14:01   #3
Av.Mehmet Saim Dikici

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan avukat135
Meslektaşlarım merhaba,
Bir limited şirketin müvekkile borcu için icra takibi başlattım, takip kesinleşti. Şirkete ait taşınmazlar ve banka hesapları üzerine haciz koydum fakat şirketin başkaca borçları da mevcut olduğundan haciz sırasında oldukça gerideyim. Bu aşamada borcu tahsilat amacıyla başka hangi yolları izleyebilirim, bu konuda bilgi sahibi değilim. Bildiğim kadarıyla borç kamu borcu olmadığından şirket müdürünün sorumluluğu yoluna gidemiyorum. Tecrübelerinize dayanarak değerli tavsiyelerinizi bekliyorum.
Teşekkür ederim.

Merhabalar,

1. 6102 sayılı TTK. m633 ve m634 hükümlerinin anonim şirket hükümlerine atfı uyarınca m376/1,2 ve 3 üncü fıkra hükümlerini yerine getirmeyen şirket müdürü, m375/c ve g bentleri uyarınca kanunun kendisine yüklediği görevi yerine getirmemiş sayılabilir,
2. 6102 sayılı TTK.m644/1-a hükmü atfı uyarınca, müdürün sorumluluğu bakımından anonim şirketlere ilişkin TTK.m553 üncü madde hükümleri kıyasen uygulanabilir,
3. 6102 sayılı TTK. m553/1 hükmü uyarınca "kanundan ve esas sözleşmeden doğan yükümlülüklerini kusuru ile ihlal eden" LTD.Şti. müdürler kurulu üyeleri veya müdürleri "Şirket alacaklılarına karşı verdikleri zararlardan dolayı" sorumludurlar. Sorumluluk, TTK.m602 uyarınca malvarlığı sorumluluğudur.

Somut olayınızda, (bir taşınmaz üzerinde çok sayıda haciz olduğu ve alacağınızın karşılanamadığı beyanınıza istinaden,) eğer Şirket'in, varlıklarını m376'da belirtildiği şekilde yitirdiği halde müdür gerekli önlemleri almamışsa, müdür veya müdürler kurulu hakkında sorumluluk davası açabilirsiniz.