Mesajı Okuyun
Old 29-10-2019, 18:00   #1
tegese

Varsayılan Engellilik raporu alınması hakkında

Sayın meslektaşlarım

ERİŞKİNLER İÇİN ENGELLİLİK DEĞERLENDİRMESİ

HAKKINDA YÖNETMELİK

Erişkinler için engellilik değerlendirmesi hakkında yönetmeliğin 9/2 maddesi" Erişkinler İçin Terör, Kaza ve Yaralanmaya Bağlı Durum Bildirir Sağlık Kurulu Raporu, kurumlar tarafından resmi yazı ile terör/kaza/yaralanmaya ilişkin belgelerle birlikte yetkili sağlık kurum ve kuruluşundan talep edilir. Rapor düzenlenmesine ilişkin süreç bu Yönetmeliğin 8 inci maddesine göre yürütülür." Şeklinde yeni düzenlenme içermektedir.

Aynı yönetmelikte Kurum: Erişkinler İçin Engellilik Sağlık Kurulu Raporu ve Erişkinler İçin Terör, Kaza ve Yaralanmaya Bağlı Durum Bildirir Sağlık Kurulu Raporu talep eden kamu ve/veya özel kurum ve kuruluşları şeklinde tanımlanmıştır.

Bu düzenlenmeye göre engellilik raporu almak için öncelikle sigorta şirketinin talebi gerekmektedir. Müvekkilin geçirdiği trafik kazası neticesinde engellilik raporu almak istiyorum. Bunun için öncelikle sigortaya başvurdum. Fakat sigorta şirketi rapor almamız için gerekli talep yazısını yazmıyor ve bu konudaki yazılı başvurularına cevap vermiyor. Engellilik raporunu temin edebilmek için başkaca bir yöntem var mıdır?
( Ceza soruşturması şikayet yokluğu nedeni ile sonlandırılmıştır)

Konu hakkında tecrübesi olan meslektaşlardan yardım rica ediyorum.