07-10-2019, 09:44
|
|
|
Ortakliğin Giderilmesi - Islah
Hocam merhaba, yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim. Bilgisini almak istediğim kısım ıslahla ilgili aslında. Özet olarak açıklamam gerekirse; 35 taşınmazın paylaştırılması talepli bir dava açıldı. Mahkeme keşfe gitti. Keşifte tapu kaydında olan ancak dava dilekçesine eklemeyi unuttuğumuz 2 adet daha taşınmaz çıktı. Dava dilekçesi hazırlanırken avukat arkadaş, intikal listesini baz alarak hazırladığından ve intikal listesinde de o unutulan 2 taşınmaz olmadığından talep olarak eklenmemiş. Keşfe gidildikten sonra hakim fazladan 2 taşınmaz olduğunu fark ediyor ve bu 2 taşınmazla ilgili talep olmadığından paylaştırmaya almayacağını söylüyor. Islahla o başta talebe eklenmeyen 2 taşınmazı paylaştırmaya dahil etmek istiyorum. Hem keşfe gidilmiş hem diğer 35 taşınmazla yan olan hatta ada numaraları da aynı parselleri sıralı olan 2 taşınmaz. Hukuk ekonomisi açısından ve dava 6 yıldır devam ettiği için ıslahın kabul olmasının daha kabul edilebilir olduğu görüşündeyim. Ancak talep sonucunun ıslahla genişletilemeyeceği hususu aklımı çeliyor. Yargıtay kararı taşınırların paylaştırılması ile ilgili. Bu Yargıtay kararında ıslahla talep sonucunu genişletmeyi onamış. Yeni bir dava açıp birleştirmeyi talep etmek hem uzun hem masraflı bir yol diye düşünüyorum. Sizce ne yapmalıyım? Bu 2 taşınmazı paylaştırmaya ekletebilmemin kesin bir yolu sizce var mı? Islah talebinde usul ekonomisine de dayanarak dilekçe vermeli miyim? Yorumlarınızı bekliyorum.
|