Mesajı Okuyun
Old 06-09-2019, 12:49   #1
Av. Musa TAÇYILDIZ

Varsayılan Evlilik Dışı Çocuk- Babanın Rızası Olmadan Kürtaj - Manevi Tazminat

Merhabalar. Tüm meslektaşlara güzel ve başarılı bir adli yıl dilerim.

Müvekkil, bir hanımefendi ile yaklaşık 2 yıl sevgililik dönemi geçiriyor ve akabinde ayrılıyorlar.

Birkaç hafta eski sevgili; ultrason kağıtları vs belgeler göndererek hamile olduğunu bildiriyor. Bunun üzerine müvekkil de "sakın çocuğu aldırma, evlenelim" vb söylemlerde bulunuyor. Fakat kadın kabul etmiyor.

Birkaç gün sonra çocuğu aldırdığını belirten bir mesaj atıyor. Müvekkil neden yaptın vb sorular sorunca "ŞAKA YAPTIM, ASLINDA HAMİLE DEĞİLDİM" diyor.

Fakat müvekkil başka bir ortak arkadaş ile konuştuğunda, " GERÇEKTEN HAMİLE OLDUĞUNU VE ÇOCUĞUN DA BU ORTAK ARKADAŞLA BİRLİKTE GİDİLEREK KÜRTAJ YAPILDIĞI" söyleniyor.

Müvekkil bu iki üç haftalık süreçte malumunuz bayağı üzülüyor ve sıkıntılı bir süreç yaşıyor, halen de aynı durumda.

Sonuç olarak;
1- Gerçekten kürtaj yapılmışsa;müvekkilin manevi tazminat hakkı doğar mı?

2- Kürtaj yapılmadı ve bu bir ŞAKAYSA; manevi tazminat hakkı doğar mı?

3- (Kürtaj eyleminden bağımsız olarak) Daha da kapsamlısı; böyle önemli bir konuda, önce hamileyim-kürtaj yaptırdım, sonra hamile değilim-şaka vb söylemler ile haksız eylem ve müvekkilde oluşturduğu elem nazara alınarak, her halükarda manevi tazminat sebebi oluşturmaz mı?