Mesajı Okuyun
Old 26-08-2019, 12:35   #1
avrecepefe

 
Varsayılan Boşanma Davasinda Derdestlik

Sayın Meslektaşlarım.
Kadın tarafından erkek aleyhine şiddetli geçimsizlik ve sadakatsizlik sebebiyle boşanma, velayet, maddi ve manevi tazminat davası açılıyor.
Dava sırasında çocuğun velayeti ara kararla anneye veriliyor.
Yargılama sırasında asıl sadakatsizliği kadının yaptığı ileri sürülmüş ancak karşı dava açılmamıştır. Yerel Mahkeme kadının sadakatsizlik gösterdiği gerekçesiyle kadının açtığı boşanma davasını reddetmiştir. Kadın ret kararına karşı istinaf kanun yoluna başvurmuştur.
Davalı erkek karşı dava açmamış, sadece kendisinin değil kadının sadakatsizlik yaptığını ileri sürmüştür.
Şimdi ise biz evlilik birliğinin temelinden sarsılması ve sadakatsizlik sebebiyle boşanma davası açmayı, davada boşanmayı, çocuğun velayetini ve tazminat istemeyi düşünüyoruz.
Bu durumda derdestlik konusu kafamı karıştırıyor. Böyle bir durumda sizce derdestlik sorunu yaşar mıyız, ya da istinaf neticesini bekleyip sonucuna göre mi dava açmalıyız. Şimdiden teşekkürlerimi sunuyorum.