Mesajı Okuyun
Old 01-08-2019, 15:31   #1
ayşebetul

Varsayılan Tasfiye memurunun istifası,

Merhaba Sayın Meslektaşlarım,

Daha önce açılan konuları okudum lakin ben soruma cevap bulamadım, Bu nedenle tekrar sorma gereği duydum. Şimdiden teşekkürler.

Olayda müvekkilimiz İstanbul'da bulunan bir şirketin 2011 yılında atanmış tasfiye memurudur. Şirket tasfiyeye girdikten sonra tüm mal varlıkları satılmış, bir kısım borçları ödenmiş ve fiilen kapatılmıştır. (KISACA TEBLİGAT YAPILACAK BİR YER BULUNMAMAKTADIR). Sonrasında müvekkil İstanbul'dan, Elazığ'a taşınmış ve tasfiye işlemlerini devam ettirememiştir. 2012 yılının sonlarında şirkete ve ticaret siciline istifa ettiğini bildiren bir dilekçe göndermiş olmasına rağmen şirket kapatıldığından tebligat yapılamamış ve ticaret odası da tebligat yapılamadığından müvekkilin istifasını işlememiştir. Şirket halen kapatılamadığı ve müvekkil tasfiye memuru olarak kalmaya devam ettiği için müvekkilin sorumluluğu halen devam etmektedir. Bu süreçte de devlet alacakları işlemeye ve faiz nedeni ile de gün geçtikçe büyümektedir. Ayrıca şirketin sahibi vefat etmiş ve müvekkilimin varislerle de hiç bir bağı bulunmamaktadır. Bizden çözüm bulmamızı istiyor. Ne yapılabilir?