03-06-2019, 15:59
|
|
|
Yargıtay Kararı
Arkadaşlar merhaba.Kendi davamda, hakimi hukukçu bilirkişiye başvurmaktan vazgeçiremedim. İki kez ara karardan rücu istedim.Hakimi,HSYK 'ya,bilirkişiyi Bölge Kuruluna şikayet ettim. Hatta, bilirkişi hakkında gereğe aykırı rapor düzenlemekten suç duyurusunda bulundum. Hakim hala bilirkişiden gelecek ek raporu bekliyor . Dava; Kat malikleri kurulu kararının iptali. Toplantıya çağrı, oy kullanma vs. hiç bir konuda yasaya uyulduğunu gösteren hiç bir belge yok. Yani bu kadarcık şeyi bile incelemekten aciz hakim, dosya hakkında bilirkişinin raporuna göre karar vermeyi kafasına koymuş .Ben on yıl kadar önce emekli olduğum için içtihat programım yok. İnternetten epey aradım ama bulamadım. Rica etsem, Hukukçu bilirkişi yasağı hakkında Yargıtay Kararı olan varsa benimle paylaşabilir mi? Özellikle, HGK 2014/2465 -2017/10 E. K sayılı kararı. Sanırım bu karar hukukçu bilirkişi yasağı ile alakalı ama karar metnini bulamadım bir türlü. Bir de tabi eğer varsa mülkiyet hakkını sınırlayan olağanüstü kat malikleri kurulu kararının oy birliği ile alınması gerektiği ile bir karar paylaşabilirseniz çok sevinirim. İyi çalışmalar dilerim hepinize.
|