Mesajı Okuyun
Old 01-06-2019, 15:06   #1
Av.KIRAL

Karar Ortaklıktan çıkma ve sermaye payının hesaplanması

Merhabalar, diğer ortağın şahsi menfaat temin ettiği, şirketin içini boşalttığı, harcamaların mütenasip olmadığı iddiası ile ortaklıktan çıkmak için açtığımız davada , hakim bilirkişiden öz varlık tesbiti ile davacı payının belirlenmesi için rapor alınmasına karar verdi.Bilirkişi de bilançolar üzerinden son derece komik bir tutarı ortaklık payı olarak belirlemiş.
Şimdi bu rapora itirazla, iddia ettiğimiz hususlara değinilmediğinden gerçek dışı harcamaların deftere kaydedilerek öz varlık payının düşürüldüğü, satışlarla öz varlığın azaltıldığı bu nedenle sadece bilançolarla değil; faturaların işlem hacmine uygun olmadığı ve benzeri nedenlerle defterler, deftere dayanak olan fatura ve belgeler üzerinden, yapılan işle ilgili teknik bilirkişi ve mali müşavir bilirkişi yardımı ile yeniden rapor düzenlenerek; gerçek ortaklık payının hesaplanmasının istemeyi düşünüyorum. Ne dersiniz?
(Bu konuda buradaki yazı ve kararları okudum...Yararları oldu. Ancak tam karşılığını bulamadım.Tek bir karar bulabildim Yrg. 11 HD 2016/2571)