13-05-2019, 13:39
|
|
|
Merhabalar,
Benzer sorun benim dosyamda da mevcut. Borçlu aleyhine kambiyo senetlerine mahsusu icra takibi başlattım. Ödeme ermini ilk senet üzerindeki adrese gönderildi. Ancak taşınmış olması sebebi ile iade geldi. Daha sonradan mernis adresine ödeme emri gönderilmesini talep ettim ve ödeme emri tebliğ olundu. Kapı kapalı vs vs sebeple . Ödeme emrine itiraz olmayınca haciz işlemi yaptım. Banka ve tapuya müzekkereler yazıldı ve haciz gerçekleşti . Taşınmaz için satış istediğimde takibin kesinleşmediği yönünde karar verildi. İcra müdürü senet üzerindeki adrese tebliğden sonra mernis adresi kayıtlı bir normal bir de Teb. K. m21/2 göre talepte bulunmam gerektiğinden sebeple talebim reddoldu. Mernis adresine tebliğ talebimle yaptığımda ise borçlunun mernis adresini borçlu sildiğini öğrendim.Bu sebeple ödeme emri 3 kez tebliğ olunamadı. Taşınmaz ve banka hesaplarındaki haciz de müdürün soylemi ile usule uygun olmayan haciz olarak kalakaldı. Taşınmaz üzerinden tarafımın dosyasından başka iki alacak haczi mevcut. Bu dosyalardan ödeme emri adreslerinin dosyamıza bildirilmesini talep ettim. Bildirilen adresler tarafımın ödeme emri tebliğ etmiş olduğum adresler. En son merniste görünen adresi gerçekte ikamet adresi olmadığını bildiğimizden Nüfus Kanunu’na göre gerçeğe aykırı adres bildiriminde bulunmaktan suç duyurusunda bulundum. Bugün dosyaya takipsizlik kararı verildi. Borçlunun yaptığı işlem kabahat oluşturuyormuş, Nüfus Kanununa göre suç sayılsa da kabahatmiş! İlanen tebliğ ile ödeme emri kıymet takdiri, diğer işlemleri yapmak isterim ;ancak her bir işlemde ayrı ayrı ilan ücreti ödenecek ve hayli külfetli olacak hem zamandan hem masraftan. Borçlunun okul çağında çocukları bulunmakta, okul kaydı yapmak için adres bildiriminde bulunmak zorunluluğu bulunmakta, bulundukları ilin il milli eğitim müdürlüğüne müzekkere göndersek adres beyan edilir mi? En son bu kaldı elimizde maalesef . GSM şirketleri bankalardaki adresler de ödeme emrinin tebliğ olunduğu iki adresten biri. Tarafıma makul ve hızlı bu işi çözüme kavuşturabileceğim bir fikir yol beyan edebilir misiniz?
|