11-05-2019, 21:43
|
|
|
İdari Yargıda Bozma Sonrası Yapılan Kıymet Takdiri Sonrasında Ortaya Çıkan Yeni Miktar
Sevgili Meslektaşlarım, konu çok önemli ve benim açımdan çok acil... hukuken el atılan taşınmaz bedelinin tahsili ile ilgili olarak açılan tam yargı davasında takdir edilen kıymet üzerinden ıslah yoluna gidip davayı neticelendirmiştik. Ancak süreç içinde yeni kanun yürürlüğe girmiş ve devam eden davalara da uygulanmış böylelikle danıştayın bozma kararı üzerine bozmaya uyan yerel mahkeme davada karar verilmesine yer olmadığı biçiminde karar vermişti. Karar düzeltme yoluna gittiğimiz sırada AYM kanunu iptal etti ve danıştay bu iotal kararı doğrultusunda taşınmazın kıymetinin takdiri ile davacıya ödenmesi gerektiğine hükmederek yerel mahkeme kararını bozdu. Yapılan yeni keşifte taşınmazın değeri ilk takdir edilen değerin neredeyse iki katı. Biz evvelce ıslah yoluna başvurmuştuk. Şimdi yeni değer farkını nasıl talep edeceğimiz hususunda fikirlerinizi almak istiyorum. Zira idari yargıda ek dava açmak da mümkün değil. Konunun aciliyetine binaen yol gösterici kanaatleriniz için şimdiden teşekkürlerimi sunuyorum.
|