Mesajı Okuyun
Old 10-05-2019, 08:35   #1
üye54797

Varsayılan işçinin sözleşmeyi imzalayıp hiç işe gelmemesi

öncelikle herkese merhabalar.hayırlı ramazanlar.

olayımızda müvekkil işveren firma belediyeden bir konu hakkında izin alabilmek için bu konuda eğitim almış diploma sahibi bir kişi ile anlaşıyor. diyor ki gel kardeşim sen firmamın yetkilisi olarak görün, seni yanımda çalışıyor göstereyim, bu sayede söz konusu izni alayım ama aslında çalışma.olay burada başlıyor.

müvekkil ile işçi arasında iş akdi imzalanıyor. bu belge belediyeye sunuluyor. söz konusu izin alınıyor.aradan 3 ay geçiyor. söz konusu işçi sözleşmeyi de göstererek müvekkil işveren firmaya karşı alacaklarını alamadığı gerekçesiyle dava açıyor.biz de burada davalı vekiliyiz.

bu hususta yapabileceğim bir şey var mı öncelikle onu bilmek istiyorum. adam hiç işe gelmemiş, sözleşme süresince sgk primleri başka bir firma tarafından ödenmiş ancak dosya bilirkişiye gitti ve bilirkişi "işveren işçinin işe gelmediğini ispatlayamamıştır" diyerek 10.000 tl ödememiz gerektiğine dair görüş sundu.tanık beyanı, sgk dökümleri her şey işçi işe gelmemiştir diyor ancak bilirkişi yine de sözleşmeye ve feshe kadar geçen süreye bakarak böyle bir tazminat hesapladı.
şunu merak ediyorum. bilirkişi gerçekten haklı mı? bizim bu hususta yapabileceğimiz başka neler var?

değerli meslektaşlarım. somut olay ile ilgili görüşlerini beyan ederlerse veyahut örnek yargıtay kararları sunabilirlerse çok memnun ve mutlu olurum.. şimdiden teşekkürler.