 |
Alıntı: |
 |
|
|
 |
Yazan Av. Hulusi Metin |
 |
|
|
|
|
|
|
Merhaba sayın meslektaşım
OLAY'ın akışını tarihleriyle (kronolojik olarak) sunmanız mümkün müdür ?
Saygılar.
|
|
 |
|
 |
|
1-Kadın avukatsız boşanma davası açar boşanma davasında katılım alacağı talep eder.
2-Katılım alacağının güvence altına alınması için kocasının kıdem+emekli ikramiyesi üzerine ihtiyati tedbir ister mahkeme koyar.(Henüz tefrik yok)
3-Bu arada kocasıyla anlaşır protokol yapar.Protokolde koca kadına 70 bin TL katılım alacağı ödeyeceğini kabul eder diğer konularda da anlaşmışlardır.Kadın alacağı için kocadan senet ister koca kabul eder protokole bu senet ancak katılım alacağının tahsili için kullanılabilir yazar.
Bu aşamada avukat olarak biz yokuz.Barodan avukat ister biz çıkarız.Kadın senetle bize gelir biz senedi icraya koyarız ve haciz koyarız.
4-Boşanma dosyasına da vekalet koyarız bu gün protokol çerçevesinde boşanma gerçekleşir.Saygılar Sayın Meslektaşım değerli görüşleriniz benim için değerli.