Mesajı Okuyun
Old 05-03-2019, 13:35   #1
Av.Zeynep8714

 
Varsayılan Borçlu ve ailesinin maddi ve manevi yönden mahvına neden olacak satışa ilişkin süresinden sonra yapılan meskeniyet itirazı

Merhaba,

Bir müvekkilim hakkında yapılan kambiyo takibinde, İstanbul'da kirada yaşayan müvekkilimin adına kayıtlı olan ancak çok uzun yıllardır ailesi tarafından kullanılan taşınmaza haciz konulmuştur.

Bu taşınmazda müvekkilin annesi, babası ve engelli ağabeyi yaşamaktadır. Taşınmaz oldukça eski olup, 2 oda 1 salondan oluşmaktadır. Müvekkilin ailesinin asgari ihtiyaçlarını karşılamaya yetecek düzeyde bir konuttur.

Müvekkilime hacze ilişkin 103 davetiyesi 02.01.2019 tarihinde tebliğ edilmiştir. Daha sonrasında ise kıymet takdiri yapılmış ve 05.03.2019 tarihinde kıymet takdiri raporu tebliğ edilmiştir.

Bu konutun satılması müvekkilimin çok yaşlı anne ve babası ile engelli ağabeyini oldukça güç durumda bırakacaktır.

Meskeniyet itirazı için 7 günlük süre 103 davetiyesinin tebliğiyle başladığından kaçırılmıştır. Bu aşamadan itibaren dosyada nasıl bir yol izlemek gerekir?

Borçlu ve ailesini telafisi mümkün olmayacak bir duruma sokma ihtimali bulunan bu satışın engellenmesi için önerebileceğiniz bir yol var mıdır?

Şimdiden teşekkür ederim.