Mesajı Okuyun
Old 04-03-2019, 15:38   #15
Av.mehmet.av

Alıntı:
Yazan Av.Suat Ergin
Sonucu bildiriyorum. İtirazın iptali davası sonuçlandı ve borçlu %20 inkar tazminatına mahkum edildi.

Üstadım merhaba;
Bizim de benzer bir konumuz var. Borçlu borca itiraz etmiş. Bir süre sonra dosya borcunu icra dosyasına ödemiş. İcra müdürlüğü de itiraz var diye parayı ödemem diye tensip yapmış.
Dosyaya bir dilekçe sundum ve yatan paranın tarafıma ödenmesini talep ettim. Gerekçe olarak da 1990 tarihli bir Yargıtay kararı sundum. Kararda "Takip borçlusu, borca itiraz ettikten sonra takip konusu borcu ihtirazi kayıt ileri sürmeksizin icra dairesine öderse, itirazından vazgeçmiş sayılır." diyor. Müdür daha güncel bir karar getir değerlendirelim dedi. Güncel bir karar ararken mealen şu doğrultuda kararlar gördüm. "Takipten sonra ancak itirazın iptali davasından önce dosya borcunun ödenmesi halinde alacaklı davacının iptal dava açmasında hukuki yarar yoktur." Bu karar ışığında itirazın iptali davası açamayacağımı düşünüyorum. Bunun yerine icra müdürü bana parayı yatırmazsa "icra memurunun işlemini şikayet" davası açmanın uygun olacağını düşünüyorum. Sizin olay da benzer olduğu için sizin de fikrinizi almak istedim.