Mesajı Okuyun
Old 01-03-2019, 13:32   #3
Av.mehmet.av

Alıntı:
Yazan keenlemyekün
Sayın meslektaşlarım hepinize selamlar.

Benim sorum şu şekilde.
Alacaklı vekili olarak bir ilamsız icra takibi açtık. Bu takipte ödeme emri borçluya 12.09.2013 tarihinde tebliğ edildi. Borçlu ise 18.09.2013 tarihinde takibe itiraz ederek durdurdu.

Daha sonra biz itirazın iptali davası açmak için icra dairesine gittiğimizde icra müdürü dosyanın işlemden düştüğünü, mahzende olduğunu, bu sebeple itirazın iptali davası açılabilmesi için öncelikle dosyanın yenilenmesi gerektiğini söyledi.

Biz de icra müdürünün fikrine uyarak 14.01.2016 tarihinde takibi yeniledik ve borçluya yeniden ödeme emri tebliğ edildi. Borçlu bu ödeme emrini şikayet ederek dosya yenilenmeden önceki takibe itiraz ettiğini, bu itirazla takibin durduğunu dolayısıyla durmuş olan takibe karşı süresinde itirazın kaldırılması/iptali davası açılmadan yenileme emrinin gönderilemeyeceğini ileri sürdü. Yargıtay ilgili hukuk dairesi ise, durmuş olan takipte itirazın kaldırılması/iptali davası açılıp karar verilmeden takip dosyasında başkaca hiçbir işlem yapılamaz diyerek borçlunun bu şikayetini kabul etti.

Benim size sorum şu şekilde, takipten düşmüş bir dosyada yenileme işlemi yapılmaksızın itirazın iptali davası açılabilir miydi? Yargıtay'ın söz konusu kararına karşı karar düzeltme yoluna hangi gerekçelerle gidilebilirse sonuç alınması muhtemeldir?

Saygılarımla.
Üstadım kolay gelsin,
Bizim de aynı durumda icra takiplerimiz var. Siz bir sonuç alabildiniz mi acaba?