28-02-2019, 16:23
|
|
|
Başkası için konut kredisi çekmek
Merhabalar, müvekkilim arkadaşına kredi çıkmadığı için arkadaşının evini kendi üzerine alıp konut kredisi çekiyor ve bu krediyi arkadaşı kullanıyor. Başlangıçta kredi ödemelerini arkadaşı yapıyor ancak daha sonra aksatmaya başlıyor ve yaklaşık 20 taksidi ödedikten sonra kalan taksitleri müvekkil ödemek zorunda kalıyor. Bu nedenle müvekkilim de alacağını tahsil amacıyla ev kendi adına olduğu için kira borcu ve kiracının tahliyesi icra takibi yapıyor arkadaşı itiraz edince takip duruyor. Müvekkil bu defada müdahalenin meni davası açıyor tahliye ve ecri misil talep ediyor ama dava dilekçesinde evin tapusunun kredi kullanmak için kendi adına yapıldığından icra takibinden falan da bahsediyor. Arkadaşı davaya cevap süresini kaçırıyor ama geçtiğimiz günlerde müvekkilin hesabına kredi taksidi açıklamasıyla bir miktar para yatırmış. Bu aşamada bize geldi nasıl bir yol izlenir bilemedim emsal karar baktım ama benzer bi olaya rastlamadım. Arada yazılı bir sözleşme yok sadece tanıklar var. Müvekkilim evi satıp krediyi kapatıp kendi ödediği miktarı aldıktan sonra kalan parayı arkadaşına vereceğini söylüyor . Bu noktada neler yapılabilir sizlere danışmak istedim. Şimdiden teşekkür ederim
|