06-02-2019, 13:03
|
|
|
Merhaba,
Aynı sebeplere dayalı olarak açtığım (benim dosyamda çıkarılması istenen ortak aynı zamanda temsile yetkili ortak idi) bakınız ne karar verildi;
'..bir ortağın haklı sebepler dolayısı ile şirketten çıkarılması talebiyle mahkemeye başvurabilmesi için temsil edilen oyların en az 2/3 sinin ve oy hakkı bulunan esas sermayenin tamamının salt çoğunluğunun bir arada bulunduğu genel kurul kararı alınması gerektiği gözetildiğinde ve davalı ortağın haklı sebepler ile şirketten çıkarılması için alınmış bir genel kurul kararının bulunmadığı anlaşıldığından dava şartı yokluğu nedeniyle davanın reddine..' ve lakin devamında
'.. davacının şirketin %99 oranında hissesine sahibi olup TTK m.618 ve m.620 uyarınca şirket ana sözleşmesini değiştirme ve müdürleri görevden alma yetkisine haizdir. TTK m.630 Genel kurul, müdürü veya müdürleri görevden alabilir, yönetim hakkını ve temsil yetkisini sınırlayabilir şeklinde düzenlenmiştir. Bu durumda davacının kanunen elindeki yetkiyi kullanarak davalıyı şirket müdürlüğü görevinden almak, şirket ana sözleşmesini değiştirmek ve şirketin temsile yetkili kişiyi belirleme konusunda yetkiye sahip olduğu tartışmasızdır. Hal böyle olunca davacının elindeki yetkiyi kullanarak davalının müdürlük yetkisini kaldırma ve şirkete yeni müdür atama imkanı varken eldeki davayı açmasında hukuki yarar bulunmamaktadır.'
ve de devamında
' ..davacı vekilinin dava dilekçesi ile ileri sürdüğü hususlar şirketin feshi ve tasfiyesini gerektirir nitelikte olmadığı gibi yukarıda da açıklandığı üzere davalının şirket müdürlüğü yetkilerinin davacı tarafından alınması ve şirketin faaliyetlerinin gerek davacının kendisi tarafından gerekse atanacak yeni bir müdür tarafından devam ettirebileceği gözetildiğinde halihazırda şirketin feshinin talep edilmesinde davacının hukuki yararı bulunmamaktadır.'
İstinaf incelemesi sonucunu merakla bekliyorum açıkçası..
Saygılar.
|