Mesajı Okuyun
Old 28-01-2019, 12:52   #1
umutlaw

Varsayılan Borca itiraz dilekçesinden ne anlaşılmaı gerekir!

Sayın meslektaşlarım,

Alacaklı X, borçlu Y ye, arkadaşının hesabı üzerinden ve açıklama kısmında hiç bir açıklama yazmadan 100 bin TL parayı borç olarak havale etmiştir.

Daha sonra bir yıl geçmesine rağmen borcunu iade etmeyen borçluya karşı ilamsız icra emri gönderilmiştir.

Borçlu ilamsız icra emrine karşı vermiş olduğu borca itiraz dilekçesine aynen şu cümlelere yer vermiştir:

Alıntı:
Açıklamalar: Şahsıma başlatılmış icra takibine konu olan borca, faizlerine ve dosya ferilerine itiraz ediyorum, şöyle ki: ortaklaşa kurduğumuz …. şirketin katılım bedelinin karşılığı olan bu meblağ tarafıma ödenmiş olup şirket kurulumu için harcanmıştır.
…. 2018 icra sayılı dosyasına ait ödeme emrine karşı ödenmesi talep edilen borcu kabul etmediğimi, işletilmiş olan faizleri, icra dosyası masraflarına ve ferilerine açıkça itiraz ediyorum ve icra takibinin durdurulmasına karar verilmesini saygıyla ve bilvekale arz ve talep ediyorum.

Paranın havale edildiği tarihte herhangi bir şirket ortaklığı vs. mevcut değildır.

Bizim sorunumuz şu: bu yazıya istinaden sizce borçlu borcunu kabul etmiş mıdır?

Yukarıdaki itiraz metnine istinaden açacağımız itirazın iptal davasında ispat yükümlülüğü alacaklı olarak bize mı yoksa borçluya mı aittir?

Tecrübeleriniz ve varsa yargıtay kararlarını eklemenizi saygıyla dilerim.

Teşekkürler