Mesajı Okuyun
Old 23-01-2019, 22:37   #1
Mare Nostrum

Varsayılan Davacisi Farkli Davalisi Ayni Başka Bir Davanin Bekletici Mesele Yapilmasi

Merhaba meslektaşlarım, sorun teorik olarak şu şekilde :

Ayni davaliya 2 ayrı müvekkil için neredeyse aynı teorik nedenlere dayanarak dava açmıştık. İkisinde de deliller toplandı raporlar alındı, aleyhe hiçbir şey yok ve iki davada da yakın zamanlarda karar aşamasına gelindi.

Karar duruşması önce olanda lehimize karar verildi. Davalı yan istinaf yoluna başvurdu.

Diğer davamızdaki hakimimiz o davanın sebepleri neredeyse aynı diye diğer davanın kesinleşmesinin beklenmesine karar verdi.

Uzun uzun tartıştık duruşmada da , düşüncem kararın oldukça hatalı olduğu yönünde. Diğer davanın kesinleşmesi yargıtay aşaması ile belki 4 sene sürecek, benim muvekkilim haklı olduğu davada neden 4 sene beklemek zorunda olsun dedim, her davadaki savunma, deliller farklıdır belki farklı bir nedenle diğer dosya bozulacak belki usulü eksiklik sonucu bozulacak ve kesinleşmesi belki 7-8 sene sürecek vatandaş böyle mağdur edilemez dedim. Dedim dedim ama anlatamadım. En son o zaman ihtiyati haciz talep ediyoruz alacağımızı garanti altına alın bitmiş dosyada senelerce bekleyeceksiniz dedim. Sonuç diğer dosyanın beklenmesine ve ihtiyati haciz ile ilgili celse arasında karar verilmesine.

Özetle ihtiyacım olan böyle bir olayda bekleme kararı verilmemesi gerektiğine dair yargıtay kararı (hmk 165 ve ilgili kararlara sinerjiden baktım ama olumlu - olumsuz karar bulamadım)

Vakit ayıracak meslektaşlara şimdiden teşekkürler.