Konu
:
Limited Şirket Amme Alacakları
Mesajı Okuyun
04-01-2019, 10:05
#
5
av.omergorkemoz
Alıntı:
Yazan
Av.Dr.Yahya DERYAL
6183:
Limited şirketlerin amme borçları
Madde 35 – (Değişik: 22/7/1998 – 4369/ 21 md.)
Limited şirket ortakları, şirketten tamamen veya kısmen tahsil edilemeyen veya tahsil edilemeyeceği anlaşılan amme alacağından sermaye hisseleri oranında doğrudan doğruya sorumlu olurlar ve bu Kanun hükümleri gereğince takibe tabi tutulurlar.
(Ek fıkra: 4/6/2008-5766/3 md.) Ortağın şirketteki sermaye payını devretmesi halinde, payı devreden ve devralan şahıslar devir öncesine ait amme alacaklarının ödenmesinden birinci fıkra hükmüne göre müteselsilen sorumlu tutulur.
(Ek fıkra: 4/6/2008-5766/3 md.) Amme alacağının doğduğu ve ödenmesi gerektiği zamanlarda pay sahiplerinin farklı şahıslar olmaları halinde bu şahıslar, amme alacağının ödenmesinden birinci fıkra hükmüne göre müteselsilen sorumlu tutulur.
Bu durumları biliyoruz üstad. Cevabınız için teşekkür ederim.
av.omergorkemoz
Üye Kimliği
av.omergorkemoz İsimli Üyeye Özel Mesaj Gönderin
av.omergorkemoz İsimli Üyeye Email Gönderin
av.omergorkemoz İsimli Üyenin Tüm Mesajları Arayın