|
Alıntı: |
 |
|
|
 |
Yazan Av.İrem1084 |
 |
|
|
|
|
|
|
meslektaşım benimde başıma böyle bir olay gelmişti.biz eski malikin biraz huyuna giderek noterden tahliye taahhütnamesi aldık 7 ay sonrası için...şuan dava yolu ile tahliye etmeye kalksanız mahkemelerin iş yoğunluğuna göre en az min. 1 senenizi alacak.bu birinci alternatif.İkincisi ise kaymakamlık da taşınmazların tecavüzüne ilişkin olarak tahliye işlemlerini gerçekleştiriyor diye biliyorum.Bunu da araştırırsanız belki size yardımcı olur.
|
|
 |
|
 |
|
Ben soru sormadım.

Madem bana cevap verdiniz ben de sizin cevabınızdaki yanlışları yazayım.
1- "Tahliye taahhüdü" kiracıdan alınırsa, hukuki değeri vardır. Kiracınız olmayan birisi(soruda eski malik), tahliye taahhüdü veremez. Verirse(sizinki gibi) bir işe yaramaz.
2- 3091 SAYILI TAŞINMAZ MAL ZİLYEDLİĞİNE YAPILAN TECAVÜZLERİN ÖNLENMESİ HAKKINDA KANUN'a göre taşınmaza haksız el atıldığını "öğrenen" kişi 60 gün içinde ya da her halükarda 1 yıl içinde müracaat edecektir. İlk mesaj sahibinin sorusunda eski malikin 3 yıldır bu şekilde taşınmazda oturduğu yazılmaktadır. Bu bakımdan bahsettiğiniz yasa uygulanamaz.
Süre kaçırılmasaydı da sözkonusu yasa uygulanamaz. Çünkü eski malik, yeni malikin rızası dışında oturmaya başlamamış. Yani tecavüz veya taşınmaza müdahale yok.