Konu
:
limited şirketin ticaret sicilinden terkini
Mesajı Okuyun
01-11-2018, 19:18
#
2
Av.Mehmet Saim Dikici
Alıntı:
Yazan
Av. Gül Kadı
Müvekkilin ortağı olduğu şirket re'sen bağlı bulunduğu vergi dairesinden terkin edilmiş. Ancak ticaret sicilde kaydı halen mevcut. 6102 Sayılı TTK'nun geçici 7. mddesi gereği sicilden kaydının silinmesi için sözlü başvuru yapıldı. Ancak uygulama yapılmıyor denilerek talep reddedildi. Şirketin ihyasını talep ve dava açabilmek için ticaret sicilden terkini gerekir diye düşünüyorum. Bu konuyu çözmem için yardımcı olabilecek meslektaşlarıma teşekkür ederim.
Merhabalar,
Ticaret sicilden kaydını terkin etmek istiyorsanız eğer, şirket genel kurulunda iradi tasfiye kararı alıp, bir tasfiye memuru atamanız ve şirketi tasfiyeye sokmanız, gerekli ilanları yaptıktan sonra tasfiye hükümlerine uygun şekilde sonlandırmanız gerekir. Ticaret sicil memuru kendiliğinden silemez.
Not: "Şirketin ihyasını talep ve dava açabilmek için" cümlenizi anlayamadım. Siz terkin mi istiyorsunuz yoksa terkin edildiğini düşünüp, ihya mı? Eğer şirkete devam etmek istiyorsanız şirket zaten tüzel kişiliğini devam ettiriyor, sadece faaliyete devam kararı alıp, vergi kaydını yeniden açmanız gerekir. Yok terkin istiyorsanız eğer yukarıda belirttiğim şekilde tasfiye kararı alıp, prosedürü tamamlamanız gerekecek.
Av.Mehmet Saim Dikici
Üye Kimliği
Av.Mehmet Saim Dikici İsimli Üyeye Özel Mesaj Gönderin
Av.Mehmet Saim Dikici İsimli Üyenin İnternet Sayfası
Av.Mehmet Saim Dikici İsimli Üyenin Tüm Mesajları Arayın