Mesajı Okuyun
Old 23-10-2018, 19:47   #2
Admin

 
Varsayılan

Açmanız gereken dava kira tespit davası. (Konunun uyarlama davasıyla hiç ilgisi yok.) Sizin de belirttiğiniz gibi bir ihtar çekip gelecek (veya gelmeyecek) yanıta göre kira tespit davası açmanız en doğru strateji.

Aktiniz sözlü olduğu için kiranın başlangıç tarihi sorun olabilir. Bunu yazılı şekilde siz ispat etmek zorundasınız. Bunu ispat için sözleşme dışındaki (varsa) yazılı delillerden de yararlanabilirsiniz. Hiçbir deliliniz yoksa kira tespit davası açıp, bu davayı kaybetme riskini göze alacaksanız. Dava kaybedilse bile en azından davadaki savunmayla sözleşme tarihi belli olacağından bir sonraki davayı ne zaman açacağınız netleşecek. Dava kaybedilme noktasına geliyorsa davada yemin teklifini de değerlendirebilirsiniz.

Forumda "sözlü kontrat kira tespit davası" şeklinde arama yaparsanız bu gibi durumlarla ilgili oldukça fazla tartışma mevcut.

Ayrıca çekeceğiniz ihtarda (veya şifahi görüşmelerinizde) kiranın başlangıç tarihi ve kira bedelinin belirlenmesi konusunda işbirliği yapılmazsa kira tespit davasıyla birlikte (şartları varsa) BK 347/2'deki hakkınızı kullanacağınız uyarısında da bulunabilirsiniz.