17-09-2018, 20:23
|
|
|
Üstadım zaman ayırıp yanıt verdiğiniz için teşekkür ederim.Aslında bizim olayımız şöyle gelişti. Müvekkilin oğlu müvekkili hile ile tapuya götürüp satış işlemi yapıyor 2009 yılında.Müvekkil 2011 yılında hileyi öğreniyor. Diğer oğlu bana gelerek bazı tapu parsel numaraları verdi. Tapu iptal ve tescil davasını açtık ve savcılığa suç duyurusunda bulunduk.Dava dem etti ve Tahkikat aşaması bitti.sözlü yargılamaya gelindi. Bu sefer BAna verilen ada parsel numaralarında yanlışlık olduğunu anladım. Müvekkilin oğlu bana yanlış ada parsel numarası vermiş. Daha doğrusu dava açılan 6 ada parselden 3 ü doğru 3 ü yanlış. Buradaki yanlışlık yanlış olan ada parsellerin satışı yapılmamış. Aslında tüm ada parseller müvekkile ait. Ama 3 ü hile ile satılmış 3 ü satılmamış.Dosyaya gelen satış sözleşmesini yeni inceledim.Burada benim de hatam var.Bu satış sözleşmesinde bizim dava konusu etmediğimiz parsellerde var. Aslında benden kaynaklanan bir hata değil. Müvekkil taraftan kaynaklanıyor hata. Bu durumda ne yapılabilir. Islah yapma süremiz doldu. Maddi hata dilekçesi versem kabul edilir mi?Bu durumda müvekkil beni baro ve savcılığa şikayet ederse ne olabilir?Dava konusu yapılmayan diğer parseller için ek dava açılabilir mi? Dava açılırsa zamanaşımından reddedilir mi? Birde bu yanlış açılan parsellerden feragat edilebilir mi? Yanıtlarınız için teşekkür ederim
|