Mesajı Okuyun
Old 06-09-2018, 10:52   #1
Av.MC

 
Acil İdari Para Cezasının İptali

Merhaba,

Kültür ve Turizm Bakanlığından müvekkil şirkete bazı internet sitelerinde otelin yıldız sayısı farklı gösterildiğinden Turizmi Teşvik Kanunu md 33 uyarınca idari para cezası gönderilmiştir. Müvekkil şirket tarafından internet siteleri ile görüşülüp gerekli güncellemeler yapılmış ve idari para cezası süresinde ödenmiştir.

Aradan yaklaşık 2 ay geçtikten sonra Gümrük ve Ticaret Bakanlığından, önceki cezadan dolayı güncellemelerin yapıldığı tarihten sonrasına denk gelen bir tarihte yine aynı internet sitelerinde otelin yıldız sayısı farklı gösterildiği iddiasıyla 27.08.2018 tarihinde Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanununun 63. Maddesi uyarınca idari para ve durdurma cezaları tebliğ edilmiştir.(Çok yüksek bir meblağ)

Sizce 15 gün içerisinde müvekkil şirkete indirimli olarak cezayı ödetip sonra idare mahkemesine iptal davası mı açmalıyım veya izleyebileceğim farklı bir yol var mı? Savunmalarımda nelere dikkat etmeliyim önceki ödeme dekontları ve güncellemeler için mail yazışmaları elimde mevcut.

Açacağım ilk idari davam olduğu için yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden Teşekkürler.