02-06-2018, 17:15
|
|
|
İnternet sitesinde yayınlanmış açıköğretim sınav sorularının basılması suç mudur?
Merhabalar. Müvekkilim Anadolu Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi ve MEB'in açık öğretim ve açık lise çıkmış sınav sorularını bir kitapçık halinde basıp satmaktadır. Bu sorular ilgili kurumların internet sitelerinde herkesin kullanım ve yararlanmasına açık olarak yayınlanmaktadır. İnternet sitelerinde bu sorular paylaşırken herhangi bir uyarı da yapılmamıştır. Geçmişte Anadolu Üniversitesi tarafından müvekkilin bu eylemi fark edilmiş ve müvekkile üniversitenin logosunu kaldırarak soruları basıp satmaya devam edebileceğine dair bir yazı gönderilmiştir. Ancak 2 yıl kadar önce müvekkilin işyerine yapılan baskında Atatürk Üniversitesi ve MEB'in sınav sorularına ilişkin kitapçıklara el konulmuş ve Atatürk Üniversitesi ve MEB tarafından müvekkil hakkında suç duyurusunda bulunulmuştur. Herkese açık olarak yayınlanan bu soruların basılması gerçekten FSEK 71/1'e aykırılık teşkil eder mi? Ya da bu soruların zaten halihazırda umuma açık olarak yayınlanmış olması soruların basılmasını hukuka uygun hale getirir mi? Çok teşekkür ederim şimdiden. Araştırdım ama yargı kararlarında bir örneğini bulamadım...
|