Mesajı Okuyun
Old 30-05-2018, 09:47   #2
Av. Meltem ERTÜRK

Alıntı:
Yazan AV.TuğçeK
Merhaba arkadaşlar. Yeni avukat olmam sebebiyle sizlere bir şey danışmak istiyorum. Çekişmeli boşanma davamızı açtık.Dilekçeler aşamasını tamamladım. Davacı tarafız ve ilk aile mahkemesinde boşanma davam olması sebebiyle bu ön inceleme duruşmasın da savunmamı nasıl yapmalıyım? (Tanıkları da delil listesinde bildirmiştim). Şimdiden teşekkürler.

Öncelikle mesleğiniz hayırlı olsun, başarılar dilerim.. Ön inceleme celsesinde hakim öncelikle sulh olma durumunuzu soracaktır, sulh olma ihtimali varsa mahkemeden yakın bir tarihe yeniden duruşma günü vermesini isteyebilirsiniz.. Yok eğer sulh olma durumu yoksa hakim uyuşmazlık konularını belirleyecek ve tahkikat için yeni gün verecektir. Tanık bildirmediyseniz tanıklarınızı bildirmek için süre verecek, varsa getirtilecek belge ve delilleriniz için işlem yapılmasına karar verecektir. Yani usuli eksiklikler tamamlanacaktır.. Ancak duruşma deneyiminiz olmadığı için heyecanlanmanıza gerek yok zira tüm bu dediklerimi neredeyse hakim kendisi yapacaktır.. Uygulamada malesef bizler söz istemezsek hakimler 'davacı vekili bunu bunu dedi' der ve yazdırır.. O esnada sizinle göz teması kurarak ona katılıp katılmadığınızı anlamaya çalışır.. O nedenle bu ilk tecrübelerinizde hakimlerin bu tavrı size yardımcı olacaktır.. Başarılar dilerim