Mesajı Okuyun
Old 27-03-2018, 17:57   #7
Stj. Av. Oya

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan AV.SİBEL
Bunun yanı sıra taraflar boşandı ama mal rejiminin tasfiyesine ilişkin aralarında bir düzenleme yok ise ve edinilmiş mallara katılma rejimi söz konusu ise bu halde boşanma kesinleştikten sonra mal rejiminin tasfiyesi gündeme gelecektir.
Bu halde alacaklı taraf, borçlu tarafa bu konuda gerekli işlemlerin yapılmasını ihtar eder, borçlu eş mal rejiminin tasfiyesini istemezse , alacaklı mal rejiminin tasfiyesini isteyebilir.

Anlaşmalı boşanmanın kesinleşmesi ile mal rejimi konusunda protokoldeki gibi paylaşım da yapılmış olacak.

Kaldı ki muvazaa olsa idi tüm malvarlığının kadına devri ya da kocanın yüklü miktarda maddi-manevi tazminat ödemesi ya da eş için nafaka kararlaştırılırdı vs. Mal kaçırma kastı olmadığı için alacaklı taraf bunu iddia edebilir evet, ama iddiasını ispatı zor olacaktır kanaatine varıyorum.