27-03-2018, 13:08
|
|
|
Boşanan Kadına, Kocanın Borcu Nedeni İle Gidilebilir Mi?
Merhaba herkese, biraz uzun olacak kusura bakmayın,
Müvekkilim kadın, eşinden anlaşmalı olarak boşanmakta, protokolde mal paylaşımı için ortak konutun kadına kalmasına (tapu onun adına zaten), kooperatifteki evin ½ olarak paylaştırılmasına (koop. ortaklık senedi kadının adına zaten, henüz tapu yok) ve arabanın kocaya kalmasına (şuan kocanın adına zaten) diye yaptılar. Bir de kadına değil ama çocuk için nafaka ödenmesi kararlaştırıldı. Başkaca karşılıklı tazminat talepleri de yok. Muvazaalı değil, gerçek bir anlaşmalı boşanma bu.
Ancak kocanın trafik kazası nedeni ile yüklü bir tazminat ödemesine hükmedildiği dosyası ve ceza dosyası da tam bu boşanma dönemlerinde karara çıktı. Müvekkilim kadının endişesi bu mal paylaşımında kendisine kalan mallar için muvazaalı boşanma olduğu iddiası ile tazminat alacaklısı 3. kişi tarafından kendisine bir işlem yapılıp yapılamayacağı.
Şahsi kanaatim gerçek bir boşanma olması nedeni ile kadına kalan mallar üzerinde tazminat alacaklısının işlem yapamayacağı, yani kadının evine hacze gelinmesi, mal paylaşımının iptali ile tüm malların yarısının kocaya aktarılması suretiyle tamamı kadına kalan ev için tapu iptali işlemi yapılması vs vs ihtimallerin söz konusu olmayacağı. Tazminat alacaklısı ancak gerçek muhatabı olan kocanın maaşına, ona kalan araca ve karısından ayrı kendisinin oturduğu eve yönelik haciz yapabilir diye düşünüyorum. Benim gözden kaçırdığım bir durum var mı diye sormak istiyorum sizlere, ya da kadının malvarlığına yönelik işlem yapılmasın diye alabileceğimiz bir önlem var mı? (Boşanma henüz kesinleşmedi)
Teşekkürler cevaplar için şimdiden.
|