26-03-2018, 11:09
|
#1
|
|
Ön Ödemeli Konut Satiş Vaadi Sözleşmesinin Tapuya Şerhi
Müteahhit A, B'ye ait arsanın müteahhidi olup taraflar kat karşılığı inşaat sözleşmesi yapmıştır. Bu anlaşmaya göre de 3 nolu bağımsız bölüm müteahhidin hakkıdır ancak halen arsa sahibi üzerinedir ve yapılan apartman bitmek üzeredir.
müvekkil C, müteahhit A ile 3 nolu bağımsız bölüm için ÖN ÖDEMELİ KONUT SATIŞ VAADİ SÖZLEŞMESİ yapmıştır. müteahhit bu iş için senet de vermiştir ve senet icraya konmuş arsa sahibine 3 nolu bağımsız ölüm için 89/1 gönderilmiş ancak B itiraz etmiş ve hiçbir hak ve alacağım yok diyerek cevaplamıştır. sıkıntı şu: müteahhidin direk arsa sahibi üzerinden taşınmazı satması.
Bunu engellemek için ÖN ÖDEMELİ KONUT SATIŞ VAADİ SÖZLEŞMESİNİN TAPUYA ŞERHİ için dava açmayı düşünüyorum. başka bir hukuki yol var mıdır?
|