Mesajı Okuyun
Old 05-03-2018, 17:03   #7
siloos

Alıntı:
Yazan M.SERDAR DEMİRTAŞ
Değerli meslektaşım ; hak kaybına uğramanızdaki üzüntünüzü ve daha da ötesi ; bu duruma , muhtemelen kasıtla sebep olan icra müdürüne olan kızgınlığınızı anlıyorum ; ancak maalesef önümüzde İİK 'nin 5.maddesi ile Devlet Memurları Kanunu , bariyer olarak duruyor ! Ve işbu sebeple ; Adalet Bakanlığı aleyhine , adli yargıda , tazminat
davası açmanız gerekiyor . Ancak , İcra Müdüründen ziyade , müdürün denetimini gerçekleştiren Yerel Mahkemenin sorumluluğunu da gözden kaçırmayın . Herbir memurun , kral olduğu 657 sayılı yasanın varlığı devam ettikçe , böyle durumları yaşamaya devam edeceğiz maalesef .

Sayın Meslektaşım, biliyorsunuz öğrenmeden itibaren 1 yıl her şekilde 10 yıllık zaman aşımı süremiz var. Ben fazlaya ilişkin haklarımı saklı tutarak 10.000TL lik dava açsam zaman aşımı durdurmuş olurum değil mi? Şu sebeple ikilemdeyim, parayı aldığımız tarih ile dosyaya girdiği tarih arasındaki faiz kaybını talep edeceğim için, bu aslında belirli bir rakam, bu durumda da ben belirsiz dava açamam, kısmi dava açabilirim. Kısmi dava ise zaman aşımını kesmez. Ne dersiniz, tam rakamı hesaplayıp belirli dava mı açmalıyım sizce?