09-02-2018, 11:36
|
|
|
Yaş Küçültme Ve Kimlik Problemi
Merhaba Sayın Meslektaşlarım,aşağıda belirtilen konuda görüş ve önerilerinizi rica ediyorum.
Müvekkil iki anneden toplam 15 kardeşi olan bir ailenin mensubu, öz annesinin babası ile resmi nikahı yok,üvey annesinin ise baba ile resmi nikahı bulunmakta,üvey anne 1976 yılında bir kız çocuğu dünyaya getiriyor bu çocuk ilkokula başladığı dönemde vefat ediyor vefatı kayıtlara geçmiyor ve müvekkil doğunca ölen kız çocuğunun kimliğini müvekkile veriyorlar müvekkil 82 doğumlu ve bu yaşa kadar ölen üvey kardeşinin kimliği ile yaşıyor adı,soyadı,doğum yeri ve tarihi bütün bilgiler ölen çocuğa ait dolayısıyla anne ismi de resmi kayıtlarda resmi nikahı olan üvey anne olarak gözükmekte;öz anneden olan kardeşlerde resmi nikah olan üvey anne üzerine kayıt oluyorlar.Müvekkile geçen yıl dava yoluyla kendi kaydını öz annesinin üzerine aldırıyor fakat kimlikteki yaşı,T.C Kimlik no ve ismi dahil diğer bilgiler halen ölen üvey kardeşe ait müvekkile ise yaşını küçültmek istemekte yani diğer kimlik bilgilerini kullanmaya devam edecek sadece yaşını küçültecek tam da burada problem olan şey babanın,ölen çocuğun kimliğini doğduğu gün çıkartmış olması ve müvekkile de o kimliği kullandığından, yaş küçültme başvurusunda resmi kayıtlarda doğum günününde kimlik çıkarıldığından yaş küçültme davasının kabul görmeyeceği benim sizlerden görüş ve öneri talebim de müvekkile böyle anlatılan durumda iken yaş küçültme işlemini nasıl yapabiliriz benim aklıma kimlik olarak komple bir değişikliğe gitmek geldi fakat o da çok uzun ve yıpratıcı bir süreç olacağından siz meslektaşlarıma danışma ihtiyacı duydum.Cevaplarınız için şiömdiden teşekkür ederim.İyi çalışmalar.
|