10-01-2018, 14:02
|
#5
|
|
Sözleşmenin inşaat teslim süresine ilişkin hükümlerinde detaylı bir durum yok. 1.1.2016'da başlama tarihi teslim tarihi 1.1.2017'dir.
Gecikmenin hiç bir sebebi yok. Daha doğrusu müteahit şirketin hukuken ne müvekkile ne tarafımıza geçerli bir hukuki sebep bildirmemiştir. Kendi kusurundan kaynaklanan gecikme söz konusu.
Arsa sahibi (müvekkil) üstüne düşen bütün yükümlülükleri tam zamanında yerine getirmiştir.
Gecikmede müteahhide atfı kabil bir kusur olduğunu düşünüyoruz.
Sözleşmede "herhangi bir sebepten ötürü gecikme söz konusu olursa 2.000 TL aylık kira bedeli/cezai şart ödeyeceği" hükmü var. Elimizdeki belgelere ve bu süreçteki görüşmelerden çıkarttığım sonuç idareden veyahut kusuru başkasına yükleyebilecek bir durumdan kaynaklanan bir gecikme yok.
Yapılan 5.000TL'lik ödeme bankayla yapılmış. Dairenin geç teslim edilmesinden dolayı gibi bir açıklama var.
İnşaat. 05.11.2017 tarihinde tarafımıza teslim edildi.
|