Mesajı Okuyun
Old 06-01-2018, 11:45   #1
Sinangil

Varsayılan Avukatın Gözaltındaki Şüpheliye Kendi Telefonunu Kullandırması - Örgüt Suçlaması

Görev yaptığım şehirde CMK nedeniyle Terör süphelisi kişinin ifadesine katıldım.Cep telefonum elimdeydi.Şüpheli EŞİNİN HAMİLE OLDUĞUNU,EŞİYLE TELEFONLA GÖRÜŞMEK İSTEDİ.Bende bunun suç olduğunu bilmediğimden numarasını istedim.İlk önce verdiği numara çıkmadı.İkinci numarayı verdi.Bu numara çıkınca telefonu şüpheliye verdim.Şüpheli telefonda konuştuğu kişiye HAYATIM BENİM DURUMUM İYİ BENİ MERAK ETMEYİN dedi.Bu sırada polis görüşme odasına girdi.Telefona el koydu.Ben bu durumun suç olduğunu bilmediğimi şüphelinin telefonu istediğini söyledim.Daha sonra Başsavcının emri ile telefonuma el kondu.Adliyeye gittim.Hakkımda TERÖR ÖRGÜTÜ ÜYESİ OLMAK SUÇUNDAN SORUŞTURMA AÇILDIĞINI ÖĞRENDİM.Bu durumda Gözaltındaki terör şüphelisine eşi ile telefonda görüştürme yaptırmak suç mudur?OHAL düzeninde cep telefonuma el konulması hukuka uygun mu?Bu olay nedeniyle TERÖR ÖRGÜTÜ ÜYESİ SAYILIR MIYIM?VEYA TERÖR ÖRGÜTÜNE YARDIM ETME SUÇU MU OLUŞUR?AİHM GİDERSE DOSYA HAK İHLALİ VAR MIDIR?BU OLAY 18 AĞUSTOS 2016 YILINDA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ TEM ŞUBEDE MEYDANA GELDİ.

Yanıtlarınız için teşekkürler