Mesajı Okuyun
Old 22-12-2017, 11:01   #12
Av. Meltem ERTÜRK

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan Admin
Yukarıdaki görüşlerim bence sizin olayınız için de geçerli:

Kiracının evi boşatması teknik olarak zilyetliğin devri değildir ve zilyetliğin başkasına ait olduğu bir yere sizin anahtar değiştirip girmeniz de yasal olmayacaktır (hatta ceza hukuku açısından suç niteliği de ayrıca tartışılabilir).

Burada en doğru yaklaşım kiracıyla irtibata geçip anahtar teslim tutanağı imzalatmaktır. Bu tutanağı imzalayıncaya kadar kiranın işlemeye devam edeceği anlatılırsa aklı başında bir kiracının bunu imzalamaktan kaçınmaması beklenir (gerçekten de tahliye ettiyse ve bir daha geri dönmeyi düşünmüyorsa).

Kiracıya ulaşılamıyorsa veya anahtarı teslim etmiyorsa, DOĞRU olan yol hukuki prosedürü sonuna kadar sürdürüp mecura icra marifetiyle girmek olacaktır.

Bu tip olaylarda mecura çilingirle girerseniz de çok büyük olasılıkta kiracı işin peşini bırakmış olacağından uygulamada bir sorun çıkmayabilir. Ancak art niyetli bir kiracı (veya siz eski kiraları ödemesi talebinde bulunduktan sonra niyeti değişecek bir kiracı) hukuka aykırı bu işleminizi ileride sizin aleyhinize kullanabileceğinden bu yolu önermek mümkün değil.

Peki bu söyledikleriniz, tahliye kararı kesinleşmiş olsa da geçerli olacak mı? Zira elimde kesinleşmiş bir tahliye kararı varken, sırf anahtarı teslim etmedi diye kira ilişkisi devam mı etmiş olacak? Tahliye kararı verilmesi ve kesinleşmesiyle kira ilişkisi son bulmuş olmuyor mu? yoksa ben sürekli araştırmaktan artık karıştırmaya mı başlıyorum =)