|
|
|
|
Vergi mükellefi olduğunuzda masraflı bulduğunuz kalemler hangileri tam olarak?
Bu durumda
- Sigorta priminizi yatırmanız gerekecek ama başkasının yanında çalıştığınızda da aynısını göze alıyorsunuz.
- Bir muhasebeci tutmanız gerekecek, İzmir'deki durumu bilemiyorum ama çok da yüksek bir maliyeti yok genel olarak.
- Ofis kirası vs. sizi düşündürüyorsa, ilk etapta evinizi (örneğin bir odasını) işyeri gösterip açılış yapabilirsiniz (home-ofis). Bu durumda bir miktar stopaj çıkacaktır ama öte yandan evin bazı masraflarının (elektrik, su, aidat, yakıt vs.) yarısını da masraf yazıp vergiden düşebileceksiniz.
Başka aklınıza takılan masraf kalemi hangisi bu senaryoda?
|
|
 |
|
 |
|
Ssklı olunca daha az masraflı olacağını düşünmüştüm ancak pek bir fark yokmuş sanırım.
-Beni düşündüren sigorta primleri dışında Ofis masrafları ( aidatından faturalarına kadar her şey ) , vergiler ve muhasebeci. Bu kalemler beni korkutuyor. Malesef evim de bunun için hiç uygun değil.
O yüzden sizlerden bilgi almak istedim.
- Bazı meslektaşlar ilk dönemlerde Bağ-kur primlerini yatırmıyorlarmış. Yatırmamak bir sorun yaratmaz mı? Ne zamana kadar yatırılmayabilir?