Mesajı Okuyun
Old 09-12-2017, 12:54   #3
av.k.d

Merhabalar,

Öncelikle zaman ayırıp cevap verdiğiniz için teşekkür ederim.

Yetkisiz icra dairesinin tarafımıza ödeme yapmayacağı konusunda aynen bende sizin gibi düşünüyorum.

Yetkisiz icra dairesine yatan para yetkili icra dairesine gönderilir mi yoksa iade edilir mi o konuda net değilim.
Yargıtay 12 Huk dairesinin yetkisiz icra dairesinin hacizlerinin devam edeceğine ilişkin kararı ve devam etmeyeceğine ilişkin kararları mevcut ve çelişki var.

Bu durumda yetkili icra dairesinden esas alması tebligat süreleri ve yeniden 89/1 gönderildiğinde yetkisiz icra dairesinden almış olduğu ilk sıranın kaçmasından endişleyim.Açıklamak gerekirse yetkisiz icra dairesinden gönderilen 89/1 gereğince konulan hacizde sıralamada önlerdeyiz ve dosya borcu gelecek para ile kapanacak durumda,fakat yekisiz icra dairesinin koymuş olduğu hacizlerin geçerli olmayacağına ilişkin karara bakılırsa bu haciz kalkacak,yetkili icra dairesinden gönderilecek 89/1 gereğince sıramız gerilere düşebilecektir.Ama yetkisiz icra dairesinin haczi devam olur şeklinde aynı dairenin diğer kararına göre sıramız aynen kalacak diye düşünüyorum.Bilmem sizler nasıl yorumlarsınız.

Vermiş olduğunuz cevapta bir husus var anlamadığım.Yetkisiz icra dairesine talep göndererek yatan paranın yetkili icra dairesine gönderilmesini talep etmeli miyim ? Bu hususu tam anlayamadım.Affınıza binaen bu konuya bir açıklık getirirseniz memnun olurum.
Saygılarımla.