23-11-2017, 00:08
|
|
|
yapı kooperatiflerinde fazlaya ilişkin yapılan ödemeler
iyi çalışmalar arkadaşlar..
kooperatif ile ilgili elimde bir dosya var, yardımcı olursanız çok sevinirim.
müvekkilim 1996 yılında bir yapı kooperatifine üye olmuş. normal şartlarda 2005 de bitirilmesi kararlaştırılmış. fakat 2005 yılında bitmeyip sürekli ödeme yapılması istenmiş. 2005 den sonra ödeme yapılması istenince bazı üyeler noterden başka ödeme istemeyeceklerine dair yönetimden senet almışlar.2008 yılında tekrar ödeme istenince bu senet alan üyeler kooperatifi dava edip 2014 yılında tazminat kazanmışlar. kooperatif bu tazminatı da ödeme gücü olmayınca diğer üyelere ihtarname çekerek 25.000 tl her üyeden istemiş. müvekkilim bu parayı yatırmış. 2015 yılında bu sefer tapularınızı vericez diye 12.500 tl daha istenmiş, müvekkilim bu parayı da yatırmış,2015 yılında kat irtifakı tapusu verilmiş. 2017 yılında tekrar ihtarname gönderilip 2.400 tl istenmiş. bu aşamada dosya bana geldi. kooperatifin genel kurul kararlarını inceledim 2015-2016-2017 yılında yapılmış genel kurul kararlarında fazladan istedikleri tüm ödenekler için toplantıya katılanların çoğunluğu ile kabul edilmiş, 3/4 çoğunluğa dikkat edilmemiş.toplantı sonrasında üyeleri bilgilendirme sadece ödeme için ihtarname çekilerek haberdar ediliyor. tarihler biraz eski ama geriye dönük yapılan ödemeler için birşey yapılabilir mi? bana bu konuda yol gösterir misiniz.
şimdiden ilgilenen arkadaşlara teşekkür ederim.
|